Çim Çit olarak da bilinen günümüzde en çok tercih edilen çit çeşitlerinden biri haline gelmiştir. Aynı anda hem güvenlik hem de estetik algısına yönelik kullanıldıklarından dolayı oldukça fonksiyonel bir üründür. Aslında bu ürünler, suni çim ile birleştirilmiş bir tel örgü sistemidir.
Peki Dekoratif Çim Çit panel için hangi türde çim kullanılır? Tüm çit çeşitleri çim çit paneller için uygun mudur? Bu yazımızda her gün popülaritesini daha fazla artıran çim çit paneller hakkında faydalı bilgiler vereceğiz. Bunu yapabilmek için de bu panellere biraz daha yakından bakmamız gerekecek.
Çim çit paneller son derece kullanışlı ve faydalıdır. Evet, belki de bir askeri tesisin güvenliğini sağlayamaz ama daha düşük seviyede güvenlik ihtiyaçları için gayet ideal bir üründür. Çim çit paneller genellikle villa, bahçe veya siteler gibi yerlerde kullanılmaktadırlar. Çim çit haricinde duvar çimi ya da dikey çim gibi isimlerle de anılmaktadır.
Çim çit panellerin kurulumu oldukça basittir. Ayrıca kolaylıkla sökülerek yeniden başka bir yerde tekrar kurulabilirler. Böylece hem güvenliği hem de peyzajı kolaylıkla sağlamış olursunuz.
Çim Çit Nedir? Sorusu, özellikle çit sistemleri üzerinde araştırma yapan bireyler tarafından oldukça sık bir şekilde sorulmaktadır. Çim çit kısaca tel örgü üzerine kaplanan, doğal çim görünümde olan fakat suni çim kullanılan bir kaplama ürünü olarak nitelendirilebilir. Çim çitler için standart renk yeşildir. Fakat uygulanan peyzaj rengine göre kahverengi, gri, sarı, kırmızı ve akla gelebilecek tüm renkler kullanılabilir. Eğer ek bir boyama istenmiyorsa; yeşil olarak uygulanacaktır. Doğallık amacıyla yapılıyorsa yeşil kullanılması oldukça önemlidir. Çünkü doğal çim görünümünü tek sağlayan renk yeşildir.
Günümüzde çit sistemleri oldukça geniş bir yelpazede ele alınsa da; sabitleşmiş sistemler, beton direkli çitler, boru direkli çitler olarak sıralanıyor. Bunların yanına özellikle son yıllarda popülaritesinin artmasıyla birlikte bir de çim çitler eklenmiş durumda. Diğer çit sistemlerine göre güvenlik açısından pek farkı olduğunu söylemek gereksiz olacaktır. Çünkü çim çit sistemleri, panel çit sistemlerin çimle kaplanmış halidir. Dolayısıyla güvenlik noktasında aynı değerlere sahiptir. Hatta çim görünümünde olup kamufle halde göründüğünden dolayı bir tık daha yüksektir desek bile mantıklı olacaktır.
Çim çitlere de, diğer çit sistemlerinde olduğu gibi gerek , gerek örgü tel sistemleri yerleştirilebilir. Kamera montajı kusursuz bir şekilde yapılabilir. Bunun için destek direkleri, ana merkez konumundadır.
Yazının başında da belirttiğimiz üzere Çim Çitlerle ilgili herhangi bir kullanım sınırlandırması söz konusu değildir. Bu kapsamda hayal edilebilecek her türlü alanda montaj işlemi uygulanabilir. Çim Çit paneller; hem beton hem de toprak zeminlere yerleştirilebilir. Bu kapsamda toprak zeminlerde işlem zorluğu, beton zeminlere kıyasla bir tık daha fazladır. Çünkü tam anlamıyla düz olmayan zemin yapısını ilk olarak düz hale getirip, ardından uygulama ve beton işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir.
Her geçen gün dekoratif Çim Çit panellerin kullanım alanları daha fazla çeşitlenmektedir. Her geçen gün, çok daha farklı alanlarda Çim Çit panellerin kullanıldıklarını görmekteyiz. Çim Çit paneller genel olarak; günümüzde en sık şekilde aşağıda yer alan alanlarda tercih edilmektedir:
Çim Çit kullanımının bir çok avantajı bulunmaktadır. Üstün UV korumalı yapısı ile birlikte güneş ışınlarından etkilenmeyen ve zamanla rengi solmayan bir özelliğe sahiptir çim çitler. Bunun yanı sıra paslanmaz ve kötü hava koşullarına karşı da dayanıklıdır. Bu gibi özellikler çim çitlerin kullanım alanını her geçen gün genişletmektedir.
Bunun yanı sıra çim çitler;
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.